רפואת הפה
?מיהו מומחה לרפואת הפה
.שלאחר סיום לימודי השיניים המשיך להתמחות ברפואת הפה ,DMD מומחה לרפואת הפה הינו רופא שיניים בעל תעודת
ההתמחות ברפואת הפה הינה התמחות שאורכת 4 שנים שבסופם נדרש המתמחה לעבור שתי בחינות גדולות האחת בכתב (שלב א') והשניה בע"פ (שלב ב'). באם עבר המתמחה בהצלחה את שתי הבחינות יקבל תעודת מומחה ומספר מומחה ממשרד הבריאות
מהי רפואת הפה?
:התמחות ברפואת הפה היא התמחות רב תחומית שעוסקת במספר תחומים
איבחון וטיפול במחלות ובמצבים פתולוגיים בחלל הפה – כל מה שאינו קשור לעששת ולמחלות החניכיים הקונבנציונליות. פצעים בפה, פצעים בלשון, גידולים שונים בפה ועוד
חלל הפה עשוי לבטא כ-400 מחלות שונות, בהן זיהומים שונים הנגרמים בגלל וירוסים, פטריות, חיידקים, מחלות אוטואימוניות שונות ועוד
-
אבחון, טיפול ומעקב אחר נגעים ומצבים בעלי פוטנציאל להתמרה ממאירה - סרטן ראש צוואר הוא השביעי בשכיחותו בעולם ומחצית מהמקרים מתבטאים בחלל הפה. ניתן לצמצם את התמותה היחסית גבוהה ממחלה זו בצורה משמעותית על ידי אבחון מוקדם ומתן טיפול מהר ככל האפשר.
-
אבחון ובטיפול בכאבים באזור ראש צוואר - הכוונה לכאבים שלא בהכרח נובעים ממקור של שיניים אם כי לעיתים הם מתחזים לכאלה. למשל, כאבים ממקור עצבי, כאבים נוירופתיים כמו בתסמונת הפה השורף וכאבים שמקורם בהפרעות בתפקוד מפרקי הלסת.
-
טיפולי שיניים בחולה המורכב מבחינה רפואית – הכוונה לאנשים שמצבם הבריאותי מורכב וזקוקים לטיפולי שיניים.
-
חולים מדוכאי חיסון, חולי דיאליזה, חולים קרדיאליים, מושתלי איברים ועוד.
-
חולים לפני תחילת טפולים אונקולוגיים כמו רדיותרפיה לאזור ראש-צוואר, כימותרפיה, טיפולים ביולוגיים וטיפולים תומכי עצם או חולים המועמדים להשתלת איברים זקוקים לבדיקה, הדרכה והכנה דנטלית המותאמים למצבם.
הטיפול בחולה המורכב מחייב את המומחה ברפואת הפה להיות בקי במצב הרפואי של המטופל. כלומר הכרת המחלות מהן סובל המטופל כמו גם התרופות שהוא נוטל, יכולת לנתח ולהבין את הבדיקות הרלוונטיות למצבו וכו;. בנוסף, צריך המומחה ברפואת הפה להתאים למטופל תוכנית טיפול דנטלית שתשרת אותו בצורה הטובה ביותר ותאפשר לו איכות חיים גבוהה ככל הניתן, מבלי לסכן את מצבו הבריאותי.
-
אבחון ומתן המלצות טיפוליות במקרים של ממצאים חריגים המופיעים באמצעי הדימות השונים, בין אם זה בתצלומים דו מימדיים כמו הצילום הפריאפיקלי והפנורמי המוכרים וגם בתצלומים תלת מימדיים, כולל CBCT, CT, MRI.
-
אבחון וטיפול בהפרעות שונות בהפרשת הרוק, פחות מדי או יותר מדי רוק ועוד. התחום עוסק באיתור הגורמים המקומיים והסיסטמיים להפרעות בתפקוד בלוטות הרוק ובהתאמת טיפול הולם להקלה ולמניעת סיבוכי משנה. הפרשת רוק תקינה היא בעלת תפקיד מפתח לבריאות חלל הפה והשיניים! מעבר לאיתור ולטיפול במחלות המקור יש צורך במתן ייעוץ, הדרכה וטיפולים דנטליים מותאמים על מנת לצמצם ככל הניתן את הפגיעה ברקמות הרכות והקשות של חלל הפה וכדי לאפשר למטופל איכות חיים מיטבית.